De leukste activiteiten tijdens een sportdag!

donderdag 15 december 2022

De leukste activiteiten tijdens een sportdag!

Er zijn veel redenen waarom een sportdag leuk kan zijn. Ten eerste geeft het je de kans om samen te werken met andere mensen en om te socialiseren. Dit kan leiden tot nieuwe vriendschappen en kan ervoor zorgen dat je een betere band met de mensen uit je klas op kan bouwen. Ten tweede biedt het je de kans om je fysieke vaardigheden te verbeteren en om in beweging te blijven, wat goed is voor je gezondheid. Door regelmatig een sport te beoefenen, kun je je fitheid verbeteren. Ten derde kan het gewoon leuk zijn om aan sport te doen en om plezier te hebben met je klasgenoten. Kortom, er zijn veel redenen waarom een sportdag leuk kan zijn. Het belangrijkste is om te doen wat jij leuk vindt en daarom hebben wij de leukste activiteiten voor jou op een rijtje gezet.

 

Voetbal & Pannaboarding

Een van de meest populaire sporten is voetbal. Daarom zie je deze sport vaak terug komen op schoolpleinen en zo ook op de sportdagen. Door gebruik te maken van de pannaboarding, is er gelijk al een speelveld en zijn er meerdere goals waarin gescoord kan worden. Als je een beetje creatief bent, kan je deze pannaboarding ook gebruiken voor andere sporten, zoals voetvolley of handbal. 

Stormbanen

Een survivaltocht is ook een sportieve activiteit die goed zou aansluiten op een sportdag. Vaak is dit wel wat lastiger om te regelen, omdat het niet altijd in de buurt ligt. Om toch de conditie en het uithoudingsvermogen van de leerlingen op de proef te stellen kan er een stormbaan worden geplaats. De leerlingen kunnen in tweetallen over de stormbaan rennen en laten zien aan de klas wie er als eerste het einde van de stormbaan bereikt. De stormbaan zit vol hindernissen en obstakels dus het vergt wel de enige inspanning en doorzettingsvermogen van de leerlingen. 

 

Zeskamp

Op een sportdag worden er meerdere sporten beoefend. Daarom is het zo handig om een zeskamp te huren, want dit pakket bestaat uit 6 toffe spellen, waar de leerlingen worden getest op hun kracht en uithoudingsvermogen. Door de afwisselende spellen vinden de leerlingen dit vaak erg leuk om te doen. Mocht een oefening niet goed lukken, dan zijn er nog 5 andere oefeningen waarbij je kan laten zien wat je in huis hebt. 

 

 

Springkussen

Naast de vele sporten die er worden beoefend tijdens een sportdag is het ook leuk om wat spel elementen toe te voegen. Laat de kinderen de dag springend afsluiten op een springkussen, zodat ze daarna voldaan naar huis kunnen gaan.  

 

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben. Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. Zij hlepen u graag verder.

Terug naar het nieuwsoverzicht